Українська Православна Церква Київського Патриархату
Сайт релігійної громади Церкви Святого Миколая Запоріжжя

Про боротьбу немічних з всемогутнім

 

Первосвященники ж поклали вбити і Лазаря.

Ін.12, 10

 

Домовились вони спочатку вбити Діяча, а потім і Його діло. Адже воскреслий Лазар був ділом Христовим. Який сенс, міркували вони підступно, вбити Чудотворця, але залишити живим свідка Його величного чуда? Яким гнівом загорівся б тоді народ на них як на злодіїв! І все-таки здійснилось, що вбили вони Христа, а з Лазарем промахнулися. І що далі? Далі вони - чи їх однодумці - повбивали з десяток Його Апостолів, а промахнулися з сотнями тисяч (вірних). А згодом віддали на смерть і сотні тисяч, але зазнали невдачі з мільйонами. Нарешті, з'ясувалося, що навіть вбиті воскресали до життя за їх спинами, як скошена трава, призначені на винищення сходили перед їх обличчями, як трава посіяна. Даремно мудрий Гамаліл говорив: Якщо це діло від Бога, то ви не можете зруйнувати його (Діян.5, 39). Безуспішно впродовж  віків гострили богоборці свою неміч, щосб посікти Божі посіви. Адже, чим жорстокіше вони їх косили, тим буйніше вони розросталися. 

О безумні христоборці, тодішні і нинішні! Ваші булави і палиці відскакують від міста Христового, вражаючи ваші власні халупи і перетворюючи їх на порох і попіл. В усі віки було у вас вдосталь союзників: крім диявола, з вами були єретики, ідолопоклонники, фанатики, галадки і чаклуни, розпусні князі і багачі, насильники і всі закоренілі грішники. Однак, досі вас перемагали, і, без сумніву, всі соратники ваші вкупі з вами будуть винищені до кінця віку.

Нехай подобає Тобі за це, всемогутній і непереможний Господи, слава і хвала вовіки. Амінь. 

Розклад Богослужінь

Ранкові

Будні - 8:00
Неділя - 8:00 і 10:00
Свята - 9:00

Вечірні

Щодня - 17:00


Сайт релігійної громади Церкви Святого Миколая

Запоріжжя, проспект Ювілейний, 1

Тел:   067 74-21-622

  Написати листа